Stranden op La Gomera

La Gomera heeft geen lange witte zandstranden en een kalme zee voor de ultieme strandvakantie. Toch zijn er wel veilige strandjes te vinden en kunt u zwemmen in tussen de rotsen aangelegde zeezwembaden.

Playa de San Sebastián

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

San Sebastián heeft 2 stranden die met uitzondering van augustus, wanneer de lokale bewoners vrij zijn, nooit druk zijn. Het zijn geen kiezelstranden, zoals in Playa de Santiago, en vanaf het strand La Cueva heeft u een prachtig uitzicht op Tenerife en de Teide. Het andere strand, dat vanaf de haven de hele baai beslaat, is ook een heerlijk strand dat bijna altijd geschikt is om te zwemmen en dat uitzicht biedt op de haven waar de ferries binnenvaren.

Strand Playa del Medio

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa del Medio ligt in het zuiden, iets ten ten oosten van de plaats Playa de Santiago en is het mooiste strand van La Gomera. Het 250 meter lange kiezelstrand is zowel te voet als met de auto goed te bereiken. Omdat het strand in een afgelegen gebied ligt wordt er vaak naakt gezwommen.

Playa del Aguila

Bron: Rebexho, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Playa del Aguila is een lavagrindstrand dat in de gemeente San Sebastian de La Gomera ligt. Het heeft goede voorzieningen en is ongeveer 650 meter lang. De omgeving van het strand is erg verlaten, waardoor het hier een oase van rust is.

Playa de Valle Gran Rey

Bron: Rebexho, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

In Valle Gran Rey in het westen van La Gomera zijn drie stranden: een klein kiezelstrand met rustige zee bij de haven, een babystrandje in la Puntilla en het grote strand van La Playa.

Playa de La Caleta

Bron: Rebexho, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Aan de noordoostkust van La Gomera, vlakbij Agulo vindt u naaktstrand Playa de La Caleta dat zowel te voet als met de auto via een onverharde weg te bereiken is. De ondergrond bestaat uit grof zwart zand met kiezels en heeft een lengte van 200 meter. Vanaf het strand heeft u uitzicht op de Teide, de centrale vulkaan op buureiland Tenerife. Voorzieningen als douches, kleedhokjes, kiosk en toiletten zijn ruimschoots aanwezig. Bij sterke branding wordt zwemmen in zee afgeraden.

Playa de Alojera

Bron: Rebexho, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Playa de Alojera ligt aan de noordwestkust van La Gomera, in de gemeente Vallehermoso. Het strand bestaat uit donker zand met kiezels en is circa 200 meter lang. De schilderachtige baai wordt geflankeerd door hoge rotsen en door de permanente aanwezigheid van vissersboten ontstaat een idyllische sfeer. Het strand ligt in een natuurrijke omgeving met de nodige voorzieningen, waaronder een restaurant en diverse appartementencomplexen.

Playa del Ingles

Bron: Rebexho, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het fijne zwarte zand van Playa del Ingles bij Valle Gran Rey is een paradijs voor bezoekers die graag naakt recreëren, hoewel dat hier officieel verboden is. Zwemmen is door de sterke (onder)stroming en vanwege de onzichtbare rotsblokken onder water, niet ongevaarlijk.