Royal La Gomera Menu

Agulo

Op een schilderachtige plek, 200 meter boven de kust ligt het plaatsje Agulo. De inwoners hebben vanaf hier een prachtig uitzicht op de vaak besneeuwde top van de Pico del Teide van buureiland Tenerife.

Smalle straten met kinderhoofdjes, geflankeerd door statige herenhuizen zorgen voor een bijna stedelijke allure. Rond het kerkplein woonden ooit de plaatselijke politiek leiders, de Caciques en de overgebleven voorname huizen zijn stille getuigen van de vroegere welvaart. In 1923 werd de San Marcoskerk gebouwd in een mix van bouwstijlen. Door de koepels heeft de kerk ook wat weg van een moskee. De inwoners noemen hem dan ook ‘la Mezquita’ en het misschien wel de meest extravagante kerk op La Gomera.

Rode wand

Naar het binnenland toe wordt Agulo begrensd door hoge rotspartijen waaronder de bij wandelaars populaire rode wand. Agulo wordt omgeven door bananenplantages en het gele fruit is de belangrijkste bron van inkomsten.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op La Gomera:

Foto’s van Agulo

Populaire accommodaties in Agulo

Bekijk alle 32 accommodaties op La Gomera

Ligging

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royallagomera.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.