Hermigua

Het dal van Hermigua is dankzij de Barranco de Monteforte, die het hele jaar door water aanvoert, bijzonder vruchtbaar.

Allerlei soorten tropische en subtropische vruchten groeien in het gebied rond Hermigua. Ook de grootste bananenplantage van La Gomera bevindt zich hier. De huizen van dit 2200 inwoners tellende dorpje staan over meerdere kilometers verspreid aan weerszijden van de Carretera del Norte (een gedeelte van autoweg TF 711). De streek rond Hermigua is beschermd natuurgebied. Het dorp wordt geflankeerd door twee hoge rotsen, de Roques San Pedro.

Centrum

Als er al van een stadscentrum gesproken kan worden dan bevindt zich dat rond de Iglesia Nuestra Senora de la Encarnacion. Hier ligt een langgerekt plein met bloemenperken en stenen bankjes die bekleed zijn met bonte tegelmozaïeken. De vermoeide bezoeker kan op dit pleintje uitrusten en een bezoek brengen aan het Casa Creativa waar verrassende tapas-creaties en andere gerechten kunnen worden geproefd.

Bezienswaardigheden

In het Kunstnijverheidmuseum van Hermigua is een permanente tentoonstelling ingericht van oude weefgetouwen en klassieke ambachten. De souvenirs die hier gekocht kunnen worden zijn handwerk. Hermigua heeft ook een klein volkenkundig museum. In Hermigua kunt u het nog werkende bananen verlaadstation El Pescante bezoeken. Vroeger werden hier de bananen van het gehele eiland verzameld maar sinds de aanleg van doorgaande wegen naar de havens, is het rechtstreeks verladen naar de in de zee liggende schepen vrijwel geheel verdrongen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op La Gomera:

Foto’s van Hermigua

Populaire accommodaties in Hermigua

Rural Ibo Alfaro 9
4 aanbieders
vanaf €631
Finca Pinero 8.1
3 aanbieders
vanaf €371
De Hermigua Villa 7.6
3 aanbieders
vanaf €625

Bekijk alle 5 accommodaties in Hermigua

Ligging