San Sebastian de la Gomera

De hoofdstad van het eiland wordt door de plaatselijke bevolking vaak aangeduid als ‘La Villa’. San Sebastian biedt talrijke arbeidsplaatsen in de administratieve- en dienstensector.

Ook na de opening van de luchthaven van La Gomera speelt de haven van San Sebastian nog steeds de belangrijkste rol in de verbinding van La Gomera met de buitenwereld. De meeste toeristen gebruiken de stad als doorgangsstation, maar ook een nadere kennismaking is zeker de moeite waard.

Ontmoetingsplek

Nergens op het eiland krijgt u een beter beeld van het dagelijks leven van de eilandbewoners dan tijdens een wandeling door de straten en steegjes. De Plaza de Las Americas, dat achter de haven ligt is de ontmoetingsplaats bij uitstek. In de ochtenduren is het hier nog gezellig druk, maar hoe verder de dag vordert hoe rustiger het wordt. Pas laat op de avond lopen de terrassen en cafés weer vol.

Bezienswaardigheden

Verder de stad in ligt Plaza de la Constitucion waar het onder de hoge laurierbomen goed toeven is. Als u vanaf hier de Calle Real volgt, komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van San Sebastian, waaronder de kerk, waar volgens de verhalen Columbus en zijn mannen hun gebeden tot God richtten alvorens op hun ontdekkingstocht naar de Nieuwe Wereld te gaan. In de kerk vindt u een combinatie van verschillende architecturale stromingen, waaronder mudejar, gotiek en barok. Het Casa de Colón, het huis waar Columbus tijdens zijn stop op La Gomera zou hebben overnacht, mag u beslist niet overslaan bij een bezoek aan San Sebastian. In de zomermaanden wordt veel aandacht besteed aan het feit dat Christopher Columbus driemaal de stad heeft bezocht voor hij in 1492 de grote oversteek naar Amerika maakte.

Tot slot is de Torre del Conde, de toren van de graven, een bezichtiging waard. Deze gotische toren is 16 meter hoog en werd in 1447 gebouwd. De muren van het gebouw zijn twee meter dik, een indicatie van de vroegere functie van de Torre: bescherming bieden. De Torre del Conde is één van de weinige historische gebouwen die nog in originele staat bewaard is gebleven. Tegenwoordig vindt u in de toren informatie over de geschiedenis van het eiland.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op La Gomera:

Foto’s van San Sebastian de la Gomera

Ligging