Musea

La Gomera is één openlucht tentoonstelling die aan de eigen natuur is gewijd. Op het eiland is echter ook een klein aantal musea te bezoeken.

In een kubistisch gebouw in de hoofdstad San Sebastian is het ‘Centro de Visitantes Juego de Bolas’ gevestigd. In het hoofdgebouw vindt u museale informatie over de geologie en de levende natuur van La Gomera. In een kleine zijvleugel wordt het volkenkundig verhaal van het eiland verteld. Gebruiksvoorwerpen en kleding zijn in een nagebouwde historische boerderij te bekijken. Verder biedt dit museum demonstraties van (oude) ambachten. Rond het museum is een botanische tuin waar zowel inheemse als zeldzame exotische planten te bewonderen zijn.

Columbus museum

In San Sebastian is Casa Museo Colón gevestigd in het huis waar Colombus enige tijd heeft gewoond. Overlevering wil dat hij hier waargenomen heeft dat de windrichting in zomer doorgaans westelijk en in de winter meestal oostelijk is. Hierdoor raakte hij ervan overtuigd in ieder geval weer terug te kunnen keren zodat hij de reis ‘naar India’ durfde te maken. In de overige zaaltjes van dit min of meer authentieke gebouw zijn wereldkaarten, scheepsmodellen en lokaal gemaakte producten tentoongesteld.

Kunstnijverheid in Hermigua

In het kunstnijverheidmuseum van Hermigua, een lieflijk plaatsje in het noordoosten van La Gomera, is een permanente tentoonstelling ingericht van oude weefgetouwen en klassieke ambachten. De souvenirs die hier gekocht kunnen worden zijn handwerk. Hermigua heeft ook een klein volkenkundig museum.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op La Gomera:

Foto’s van Musea

Ligging