Reisinformatie over La Gomera

Wilt u goed voorbereid op vakantie en meer weten over de bestemming waar u naar toe reist? Bekijk hier de meest relevante reisinformatie over het eiland La Gomera.

Achtergrond van La Gomera

Bron: Rebexho, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

La Gomera is een eiland van rust en natuur dat het hele jaar door een zonbestemming is. De nadruk ligt minder op uitgaan en aan het strand liggen. Het eiland trekt veel natuurliefhebbers en wandelaars.

Lees meer over Achtergrond van La Gomera

Weer en klimaat op La Gomera

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

La Gomera is subtropisch, ongeveer hetzelfde als op de andere Canarische eilanden. Het zuiden is doorgaans aangenaam warm en het regent niet vaak. Zomers is het droog en zeer warm.

Lees meer over Weer en klimaat op La Gomera

Eten en drinken op La Gomera

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De keuken van La Gomera is simpel, voedzaam en gezond. Zowel de plaatselijke bevolking als toeristen waarderen deze eenvoudige Canarische keuken, die vooral op het platteland in stand wordt gehouden.

Lees meer over Eten en drinken op La Gomera

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vliegreis en tijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een directe chartervlucht naar La Gomera is niet mogelijk, vrijwel alle toeristen komen per (veer) boot aan. De totale reistijd is in vergelijking met de andere Canarische bestemmingen meer dan het dubbele.

Lees meer over Vliegreis en tijd

Vervoer op La Gomera

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Autorijden is op La Gomera niet ingewikkeld, men rijdt rechts en gebruikt internationale verkeersborden. De wegen zijn over het algemeen geasfalteerd en goed berijdbaar.

Lees meer over Vervoer op La Gomera

Praktische informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Doordat La Gomera een autonome regio van Spanje is maakt het eiland ook deel uit van de Europese. Dit maakt het voor de Europeanen die zelf in euro’s betalen, een stuk gemakkelijker.

Lees meer over Praktische informatie