Eten en drinken op La Gomera

De keuken van La Gomera is simpel, voedzaam en gezond. Zowel de plaatselijke bevolking als toeristen waarderen deze eenvoudige Canarische keuken, die vooral op het platteland in stand wordt gehouden.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Eilandbewoners eten graag soep van waterkers en eenpansgerechten zoals stoofpotten met zoete aardappel, kool, pompoen, maïs, kikkererwten en spek. Gofio, een meel van maïs, gerst of tarwe is het traditionele basisingrediënt. Voor lokale vleesgerechten wordt veelal konijnen-, geiten-, varkens- of lamsvlees gebruikt. Voorkomende vissoorten zijn: tandbaars, papegaaienvis, zeetong, tonijn, brasem, inktvis, gamba's en zeeaal. Ook worden garnalen en inktvissen gebakken of verwerkt in stoofschotels of vissoepen.

Een andere bekende specialiteit van La Gomera is Papas arrugadas: kleine aardappeltjes die, na in de schil in extra zout water te zijn gekookt, een zout korstje krijgen. Ze worden, soms ook als tapas, geserveerd met een scherpe rode saus, Mojo Rojo of de mildere groene saus, Mojo Verde. Voor de desserts wordt veel gebruik gemaakt van de Miel de Palma, palmhoning exclusief op La Gomera geproduceerd en voornamelijk gebruikt voor het maken van alcoholische dranken.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op La Gomera hebben de grote plaatsen zich aangepast aan de Noord-Europese eetgewoonten. Terwijl inwoners in hun stamcafé het bescheiden ontbijt van een kop koffie en een zoet broodje nuttigen, wordt hotelgasten een compleet ontbijtbuffet voorgezet.

Eilandbewoners eten doorgaans twee warme maaltijden per dag, de eerste rond twee uur. Tussendoor snacken ze vaak tapas van gevulde aubergine met omelet, tot ingelegde inktvis of krab. Hierdoor eten zij hun tweede warme maaltijd 's avonds zeker niet voor acht uur. In de grote plaatsen kunnen toeristen overigens gewoon de hele dag in de restaurants terecht. Wanneer u voor 19.00 uur wilt aanschuiven in een restaurant, bent u waarschijnlijk de eerste gast.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op La Gomera zijn geen grote supermarkten, maar de kleinere ‘Super- en minimarkten' vindt u in vele maten in alle toeristencentra en grotere plaatsen. Hier zijn naast de dagelijkse boodschappen, in wisselende mate ook drogisterijartikelen, strand-/zwembenodigdheden en souvenirs verkrijgbaar. In de plaatsen Valle Gran Rey, Playa de Hermigua, La Playa en San Sebastian de La Gomera vindt u het grootste winkelaanbod, echter het aanbod van winkels is beperkt en vrij eenvormig, prijsvergelijking loont de moeite. Op lokale markten is de variatie groter en valt (op souvenirs) af te dingen. Check de dagen en tijden wanneer u hier terecht kunt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

La Gomera biedt een breed scala aan eetgelegenheden. Er zijn diverse prima restaurants, bars en gezellige terrasjes aan pittoreske boulevards of dorpspleinen. Naast de autochtone visserskroegjes vindt u hier gewilde restaurants met naar keuze een Spaanse, Arabische, Braziliaanse, Chinese, Italiaanse of Duitse keuken. Wie de lokale gerechten wil proeven, reist naar het binnenland van La Gomera op zoek naar een Tipico; een restaurant met streekgerechten of een restaurant op de kade van de vissersplaatsen als San Sebastian, Playa de Santiago, Valle Gran Rey en Playa de Hermigua. De prijzen zijn vaak redelijk en de porties royaal.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het leidingwater op La Gomera is in principe prima, maar heeft een uitgesproken smaak. Goed voor wassen, baden of spoelen, maar kraanwater drinken wordt afgeraden. Voor consumptie koopt u flessen of containers mineraalwater in de supermarkt.