Vervoer op La Gomera

Autorijden is op La Gomera niet ingewikkeld, men rijdt rechts en gebruikt internationale verkeersborden. De wegen zijn over het algemeen geasfalteerd en goed berijdbaar.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een auto huren is op La Gomera eenvoudig en niet duur. Autoverhuurbedrijven vindt u o.a. in San Sebastian, Valle Gran Rey, Hermigua en Playa Santiago. Wilt u direct bij aankomst over een huurauto beschikken, dan is het (zeker gedurende het hoogseizoen) aan te raden dit voorafgaand aan uw reis te regelen. De meeste bedrijven hanteren voor de bestuurder een minimumleeftijd van 21 jaar. Vaak wordt een borgstelling gevraagd in de vorm van een getekende creditcard voucher. Bij inlevering van de (onbeschadigde) auto krijgt u deze voucher retour. Controleer samen met de verhuurder de auto op eventuele beschadigingen vóór u hem in ontvangst neemt en doe dit ook als u hem inlevert. Het is raadzaam niet alleen de prijzen van meerdere verhuurbedrijven te vergelijken, maar vooral wat er voor de genoemde prijs wordt geleverd: verzekering(en), eigen risico, afkoop bij diefstal of schade, enzovoort.

Het is niet ingewikkeld om auto te rijden op La Gomera. Er wordt rechts gereden en het eiland heeft slechts één redelijk grote, geasfalteerde weg die rond het gehele eiland loopt. Het is wel een weg die hier en daar langs diepe kloven en steile hellingen gaat, inhalen is daarom gevaarlijk en het tempo ligt aanzienlijk lager dan op een buitenweg in Nederland. De kleinere dorpen op La Gomera liggen aan secundaire wegen die meestal geasfalteerd zijn. Soms zijn de dorpen alleen over zand-, en grintwegen bereikbaar, die in de avonduren slecht, of in het geheel niet verlicht zijn. Gebruik van autogordels is verplicht en de verkeerswetten betreffende alcoholgebruik tijdens autorijden zijn streng met zeer hoge boetes.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met een geldig motorrijbewijs kunt u op La Gomera een motor of scooter huren. Het dragen van een helm is verplicht. Ook overdag dient u met licht aan te rijden. Doordat de rijwind de zonnewarmte afkoelt, kan een onbeschermde huid ongemerkt snel verbranden, vergeet de zonnebrandcrème dus niet. Denkt u aan warme kleding bij een tocht door de bergen. Motorverhuurbedrijven vindt u in de grote plaatsen op het eiland.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een taxi is op La Gomera Taxi’s redelijk betaalbaar en relatief makkelijk te krijgen. Taxi’s moeten verplicht een taximeter hebben. Korte ritten worden geregistreerd door de meter. Voor gangbare routes werken taxibedrijven met een vaste prijs, die op de taxistandplaatsen staan aangegeven. Bij langere ritten kunt u beter vooraf een prijsafspraak maken met de taxichauffeur.

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het openbaar vervoer op La Gomera is redelijk goed geregeld. Het eiland heeft 3 buslijnen die door de week regelmatig rijden, maar op zon-, en feestdagen is de dienstregeling beperkt. Bussen vertrekken stipt op tijd en u kunt betalen in de bus of van te voren een buskaart kopen bij een busstation of kiosk.

Dagelijks vertrekken diverse bussen van de hoofdstad San Sebastian naar alle grote plaatsen op het eiland. De kleinere plaatsen op het eiland rijden worden niet frequent aangedaan. De actuele dienstregeling verkrijgt u bij de lokale toeristenkantoren van C.I.T..