Valle Gran Rey

Het langgerekte dal van Valle Gran Rey wordt omgeven door vrijwel loodrechte rotswanden. Met trots wordt het plaatsje door de lokale bevolking omschreven als het mooiste gedeelte van het eiland.

Op de talrijke terrasvormige akkers groeien palm- en andere tropische vruchtbomen. Rond de monding van de Barranco; de kloof die op zee uitkomt, bevinden zich uitgestrekte -bananenplantages. In de diverse plaatsjes en gehuchten in de Valle Gran Rey wonen ongeveer 5000 mensen. Het dorp ligt met zijn vele steegjes en witte huizen schilderachtig tegen de rotswand aan, maar de huizen zijn hier vaak alleen te voet en via steile trappen met kinderhoofdjes te bereiken. De tuinen staan vol fruitbomen met mango's, papaja's en mispels.

Calera

Calera herbergt veel overwinteraars en het dorp is een ideale uitvalsbasis voor wandelaars. Los van de overwinterende pensionado’s wordt Calera voornamelijk door de nazaten van de oorspronkelijke bevolking bewoond. In de smalle steegjes beneden in het dorp zijn een paar restaurants, cafés en boetiekjes en het huis van de burgemeester te vinden maar verder is het hier erg rustig. Dat Calera ooit de belangrijkste plaats in de Valle Gran Rey (vallei van de grote koning) was valt niet meer te bespeuren.

Bezienswaardigheden in Valle Gran Rey

In de badplaats Valle Gran Rey kan het productieproces van Gofio (geroosterde maïs) in kleuren en geuren worden aanschouwd. Tijdens een rondleiding wordt tekst en uitleg gegeven over dit traditionele Gomaarse gerecht.

Bosbranden augustus 2012

De Valle Gran Rey regio werd in augustus 2012 zwaar getroffen door hevige bosbranden en in totaal 5000 mensen werden tijdelijk geëvacueerd. De branden richtten veel schade aan en tientallen woonhuizen werden verwoest en ook andere gebouwen, waaronder diverse vakantiehuizen, raakten zwaar beschadigd. Ook de natuur liep ernstige schade op en dit zult u duidelijk kunnen zien, hoewel u wellicht ook versteld zult staan van de snelheid waarmee de natuur zich herstelt.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op La Gomera:

Foto’s van Valle Gran Rey

Populaire accommodaties in Valle Gran Rey

Residencial El Llano 8.1
4 aanbieders
vanaf €442
Playa Calera 8.3
6 aanbieders
vanaf €623
Jardin del Conde 8
5 aanbieders
vanaf €439

Bekijk alle 16 accommodaties in Valle Gran Rey

Ligging