Vallehermoso

Vallehermoso heeft ruim drieduizend inwoners en moderne gebouwen. Hierdoor heeft het een stadse uitstraling. De lokale bevolking ontmoet elkaar op de Plaza de la Constitucion die langs de hoofdstraat ligt

Op het Plaza de la Constitucion staat een moderne fontein met bloembakken en witte stenen zitbankjes. Rond het plein bevinden zich een paar cafés , pensions, een bank en het postkantoor. Behalve bananen en andere tropische vruchten worden rond Vallehermoso grote rode pepers verbouwd. Na de oogsttijd hangen ze bij veel huizen te drogen. Deze rode pepers zijn het basisingrediënt voor de veelgebruikte ‘Mojo Rojo saus.

Bezienswaardigheden

Iglesia San Juan Bautiste is een sobere in eclectische stijl gebouwde parochiekerk uit de 20e eeuw. De Bodega Insular is een moderne wijnbottelarij waar een uitgebreide toelichting wordt gegeven op de productie van de regionale wijnen. Na afloop van de rondleiding kan wijn worden geproefd en gekocht. Jardin Botanco del Descubrimiento is een botanische tuin die iets ten noorden van de stad ligt. Het heeft een fraai doolhof van palm- en laurierbomen, een grote collectie orchideeën, meerdere voedingsgewassen en inheemse flora.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op La Gomera:

Foto’s van Vallehermoso

Ligging