Natuurmonumenten

Op La Gomera staat veel in het teken van het natuurtoerisme. Sommige natuurmonumenten zijn niet eenvoudig te bereiken maar dit maakt ze misschien wel nog specialer.

Aan de westkant van La Gomera, bij Valle Gran Rey, ligt de 1200 meter hoge Tafelberg Fortaleza Rond deze Tafelberg wordt veel gewandeld door geoefende wandelaars zonder hoogtevrees die via de diepe kloof, de top kunnen bereiken. Vanaf daar heeft de doorzetter een spectaculair uitzicht over het eiland.

Vulkanisch natuurmonument

Bij Puerto de Vallehermoso in het noordwesten van La Gomera kan de bezoeker vanuit een boot het zeshoekige vulkanisch natuurmonument Los Organos bekijken. Deze spectaculaire rotswand van 80 meter hoog en 200 meter breed lijkt op een orgel dat door de zee wordt bespeeld. Vanuit Valle Gran Rey en Playa Santiago worden dagelijks bootexcursies naar dit natuurwonder georganiseerd.

In 1989 heeft César Manrique, een kunstenaar die op Lanzarote vele inmiddels beroemde bezienswaardigheden heeft gebouwd, iets ten noorden van Valle Gran Rey het Mirador del Palmerejeo ontworpen. Het is een restaurant van waaruit u een panoramisch uitzicht over de vallei heeft.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op La Gomera:

Foto’s van Natuurmonumenten

Ligging