Evenementen op La Gomera

De Gomero’s houden ‘Fiestas’ die het gehele jaar door altijd wel ergens op het eiland plaatsvinden. Nachtelijke dansevenementen in de badplaatsen trekken ‘s zomers veel jongeren van het eiland aan.

Volksfeesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens uw verblijf op la Gomera is de kans groot dat ergens op het eiland een traditioneel feest of ‘fiestas’ wordt gevierd met eten, drinken en natuurlijk veel muziek. In de lokale muziek zitten meer Zuid-Amerikaanse dan Spaanse invloeden vanwege het historisch gegroeide, intensieve verkeer tussen La Gomera en dat werelddeel. Naast de gebruikelijke katholieke feestdagen als Pasen, Pinksteren en Kerstmis, vieren de katholieke eilandbewoners namelijk ook de naamdag van de beschermheilige van hun stad of dorp. Deze fiestas duren vaak meerdere dagen waarbij het openbare leven praktisch stil komt te liggen. Bezoekers aan het eiland kunnen tijdens zo’n ‘fiestas’ op ontspannen wijze kennis maken met de cultuur en gebruiken van de Gomeros.

Nieuw Jaar

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Gomeros begroeten het nieuwe jaar Ano Nuevo traditioneel met druiven. Op 31 december om 24.00 uur wordt bij elke slag van de kerkklok een druif gegeten. In de grotere plaatsen wordt daarna het vuurwerk ontstoken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Carnaval

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Carnaval wordt op La Gomera zeer uitgebreid en uitbundig gevierd. Carnavalsverenigingen en muziekgroepen zijn maanden van te voren bezig met de voorbereiding van dit meerdaagse festijn. Vrijwel overal vinden festiviteiten plaats: optochten met praalwagens, carnavalskoningin-verkiezingen, straatartiesten, vuurwerk en non-stop feesten.

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Om de traditie van de fluittaal El Silbo in ere te houden worden jaarlijks diverse fluitfestivals gehouden. Woorden worden omgezet in tjilpachtige vogelgeluiden en kunnen op die manier boodschappen overbrengen, ook over bergkloven en dalen. In San Sebastian wordt in de zomermaanden veel aandacht besteed aan Christopher Columbus die eind 1492, voor de grote oversteek naar Amerika, enige tijd in de stad heeft doorgebracht. In het Casa Museo Colon (het huis waar Columbus heeft gewoond) en in de vestingtoren Torre del Conde worden muziekuitvoeringen gehouden.