Excursies op La Gomera

Op La Gomera is voor elk wat wils. Boottochten, jeepsafari's en dolfijnen en walvissen spotten behoren tot de grootste attracties van het eiland.

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Valle Gran Rey, Vueltas, Playa de Santiago en Vallehermoso kunt u op de rondvaartboot stappen voor een tocht langs plaatsen waar walvissen, bruinvissen, potvissen, schildpadden en dolfijnen van dichtbij bekeken kunnen worden. Sommige boten hebben onderwatercabines, waarin u zich in een reuzenaquarium waant . Vaak gaat het schip onderweg enige tijd voor anker om u de gelegenheid te bieden tussen duizenden kleurrijke vissen te zwemmen. Informatie hierover krijgt u bij de toeristenbureaus op La Gomera.

Vanuit Puerto de Vallehermoso, in het noorden van La Gomera vertrekken dagelijks bootexcursies naar Los Organos de 80 meter hoge, loodrecht uit zee oprijzende, orgelpijprotsen. Veerboten maken dagelijks de oversteek naar één van de andere Canarische eilanden.

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens een georganiseerde jeepsafari ontdekt u op een andere manier La Gomera. De jeeps rijden in colonne door de ruigere delen en over stoffige wegen naar hooggelegen plaatsen in het binnenland. Een bezoek aan een bananenplantage en (lunch in) typische Gomerodorpen staan bijna altijd op het program.

Dolfijnen en walvissen spotten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit de haven van Valle Gran Rey vertrekt iedere dag een boot van rederij Oceano Gomera Whale Watching om dolfijnen en walvissen te spotten. Ook is het mogelijk om met de speciaal uitgeruste zeilboot Tina met maximaal 10 personen enkele dagen op zee te verblijven om deze zeezoogdieren wat langduriger van nabij te beleven.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bezoek aan een Bananenlaadstation

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Hermigua kunt u het nog werkende Bananen verlaadstation El Pescante bezoeken. Vroeger werden hier de bananen van het gehele eiland verzameld maar sinds de aanleg van doorgaande wegen naar de havens, is het rechtstreeks verladen naar de in de zee liggende schepen vrijwel geheel verdrongen. In Castillo del Mar in het noorden van La Gomera staat bij het strand van Vallehermoso nog een oud bananenlaadstation dat op een kasteeltje lijkt.

Uitstapjes per vliegtuig naar de buureilanden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Georganiseerde uitstapjes per vliegtuig van La Gomera naar andere eilanden worden niet aangeboden. Op eigen gelegenheid kunt u met vliegtuigmaatschappij Binter Canarias tussen alle eilanden heen en weer reizen. Prijzen en vluchtschema's vindt u op de website van de vliegtuigmaatschappij.